Blogg

NYMÅNE I VATTUMANNEN 9/2 – Nu bär det av mot den gyllene soluppgången!

Solen och Månen möts och bildar Nymåne på 20° Vattumannen. Detta är en s.k. Supermåne (närmare Jorden än vanligt) med förstärkt kraft. Det är också starten på Drakens År i den kinesiska astrologin. Drakar är kraftfulla väsen – och det är vi också. Det är dags att vi minns det nu – att vi tar tillbaka vår fulla styrka, vår livskraft, vår lyskraft! ⭐️

Häftigt nog, så står denna Nymåne i en stark KVADRATUR till URANUS – som är Nymånens styrare (styraren över Vattumannens stjärntecken). Uranus befinner sig på 19° Oxen och har nyligen avslutat sin retrograd. Detta betyder att vi nu har SAMTLIGA planeter i FRAMÅTRÖRELSE. Vi ska röra oss Framåt – med siktet inställt på de drömmar och visioner vi har, i Den Nya Tidens anda. ⭐️

Vattumannen står för nytänkande, originalitet – det autentiska, äkta. Att verkligen visa vem man är, sin unika särart. Vi har alla våra gåvor att bidra med på den här planeten. Och dessa är kopplade till vår passion, det vi i Hjärtat brinner för. Det vi tycker är roligt, helt enkelt! Du ska ägna dig åt sådant som får ditt Hjärta att sjunga – det är så vi manifesterar Vattumannens Gyllene Tidsålder på Jorden. En värld av sjungande Hjärtan! ⭐️

KIRON står nu på 16° Väduren i stark konjunktion med Norra Noden på 17° Väduren. Kirons möte med Norra Noden i Väduren handlar om att läka djupa sår; sådant som vi kanske har burit på ända sedan barndomen. Vi kan inte låta de gamla såren och självtvivlet begränsa oss längre. Nu bryter vi igenom! PLUTO står kvar på 0° Vattumannen och säger: ”Den Nya Tiden ÄR här! Men det är ni människor som måste visa det!” ⭐️

MERKURIUS är med på noterna. Han hade sitt möte med Pluto på 0° Vattumannen den 5/2 och ett möte med Pluto rör alltid om i grytan. Så att det som är på botten flyter upp. Ibland kan det vara obehagligt – men det leder alltid till nästa steg i maträttens tillblivelse, så att säga. Och det är nåt riktigt läckert som håller på att tillagas i den här grytan … ⭐️

MARS och VENUS är viktiga aktörer i denna tid. Mars är vår drivkraft, vårt agerande, och Venus är vår mottagande kanal, Hjärtats längtan som drar till sig det vi önskar med magnetisk kraft. Ju starkare Venuskraft, desto starkare blir magneten. Tillsammans kan Mars och Venus uträtta stordåd – och det kommer de att få göra framöver när de båda träder in i Vattumannen och möter Pluto där på 0°. Detta blir en uppföljning till den sammansmältning mellan Venus och Mars som ägde rum på 0° Vattumannen i mars 2022. ⭐️

Mars och Venus har inte haft någon exakt konjunktion sedan dess, pga. att Venus ”fegade ur” i somras och vände retrograd i Lejonet – precis innan hon nådde fram till Mars. Men den här gången är hon modigare, efter all utveckling som hon genomgått sedan dess. Venus kommer att möta Mars den 22/2 (fina siffror!!) på 6° Vattumannen, efter att de båda först mött Pluto på tu man hand. ⭐️

Nu vid Super-Nymånen i Vattumannen är de båda kvar i Stenbocken – Venus på 21° och Mars på 27° – så de börjar så smått närma sig varandra … Att Venus står på 21° Stenbocken betyder att hon är i TRIGON till Nymånens styrare Uranus på 19° Oxen OCH även i trigon till JUNO på 19° Jungfrun! Här har vi alltså en fin STORTRIGON i jordtecken mellan tre starka karaktärer: ⭐️

VENUS är Hjärtats energi – URANUS är revoltören och banbrytaren – och JUNO är asteroiden som styr själsrelationer. 2024 är ett år då vi behöver komma samman med själsvänner och bygga tillsammans, på nya grunder! ⭐️

Att Mars befinner sig på 27° Stenbocken innebär att han nu bara är 3° ifrån Pluto. Han känner kraften byggas upp … Mars och Pluto tillsammans är något av den starkaste energi som går att uppbringa i zodiaken. Och när Uranus kraft också kommer med i leken, slår det verkligen gnistor. Och det gör den ju nu, genom att Uranus är i centrum vid denna Nymåne, på flera sätt. (Nymånens styrare, trigon till Venus och Juno och kvadratur till Nymånen – samt att Pluto, Solen, Månen och Merkurius befinner sig i ”hans” tecken Vattumannen.) POWER!! ⭐️

Mars står i sextil till Neptunus på 26° Fiskarna, vilket gör honom uppkopplad med Källans energi på ett fint sätt. Mars kan vara krigisk och tuff i sin framfart, men Neptunus viskar ord av kärleksfull visdom i hans öra nu. Mars mjuknar och inser att det är från Hjärtat man ska kriga. Man ska kriga för sitt ljus, sin själ, sin livskraft! Denna värld har försökt dämpa oss; avskärma oss från vårt Sanna Jag. Men detta tillåter vi inte längre. Vi är på väg in i Vattumannens Gyllene Tidsålder – och vi kommer bara dit genom att återta vår själsliga Kraft. ⭐️

JUPITER har också ett fint inflytande vid denna Nymåne. Han står på 8° Oxen i sextil till Saturnus på 7° Fiskarna. Denna magiska sextil är en uppföljning till ”Betlehemsstjärnan” – konjunktionen mellan dessa båda planeter på 0° Vattumannen vid Vintersolståndet 2020. Nu kan de frön som såddes då börja ta form i våra liv på ett allt tydligare sätt. Så se till att hålla fokus på dina drömmar och visioner nu. Jupiter är även i kvadratur till Merkurius på 7° Vattumannen – och därigenom gör han en återkoppling till Vattumannens energi. ⭐️

Vi behöver alla anamma Vattumannens energi nu. ”Frihet, jämlikhet, broderskap!” var slagorden under franska revolutionen, som sattes igång då Pluto senast var i Vattumannen i slutet av 1700-talet. Nu är vi där igen – i denna ”revolutions-anda”. Men låt det bli Hjärtats revolution, den här gången! ⭐️

Pluto kommer att befinna sig i Vattumannen i 20 år framöver (fram till 2044) och under denna tid kommer Jorden och mänskligheten att genomgå en metamorfos. Från larv till fjäril. Vattumannen är först och främst FRI. Så en fjäril är ingen dum metafor för Vattumannens energi. Vi behöver alla transformeras till fria fjärilar som dansar över ängen – där alla, var och en, visar upp just SIN unika färg och form. Det är en vacker värld vi ska skapa tillsammans … ⭐️

DISTANSMEDITATION (utan kostnad) på Nymånedagens kväll. Vi tar emot ljuskoder och healing från Ljuset som vi alla är en del av, och vi visualiserar Den Nya Jorden – med fjärilar och blommor och lyckliga, fria människor i en härlig gemenskap. Klicka på ”Kommer” på eventsidan om du vill vara med: https://fb.me/e/3q187MIgk Alternativ länk, om ”Kommer-knappen” ej visas: https://www.facebook.com/events/243308082152584⭐️

💚 Min Youtube-kanal: https://www.youtube.com/@LisaAurelius

💜 Gruppen ASTROKALENDERN där du kan ta del av mina astrologiska rapporter: https://www.facebook.com/groups/978885445919665

❤️ ASTROKALENDERN 2024: Nedsatt pris hos Paneter, Tarotshop och Vattumannen: https://www.paneter.se/astrokalendern-2024

🧡 Tips! Om du köper en annan bok samtidigt, blir det fraktfritt (300 kr). Här kan du se mina övriga böcker (som alla finns hos ovan nämnda shoppar): http://lisaaurelius.com/bocker/

💖 Jag tar tacksamt emot donationer via swish: 0722294021