Blogg

FEBRUARI 2024 – Djupgående förändringar!

Idag 5/2 är det en händelserik dag på stjärnhimlen. Merkurius möter Pluto i Vattumannen, samtidigt som ”Den Sårade Helaren” Kiron i Väduren aktiveras av Solen och Venus. Djupa känslor kan behöva komma till uttryck och förlösas. Sådant som kommer från djupet av din själ kan röras upp till ytan. Vi går nu in i en intensiv period av frigörelse från gammal smärta och karma från både detta och tidigare liv. ⭐️

MERKURIUS går idag in i Vattumannen där han möter PLUTO på 0° Vattumannen. Det är första gången i våra liv som vi upplever denna energi (det har nämligen inte hänt sedan 1700-talet). Att Pluto nu har gått in i Vattumannen (21/1) innebär ett stort energiskifte – kopplat till FRIGÖRELSE! Pluto kommer att befinna sig i Vattumannen i 20 år, fram till 2044 (med ett kort avbrott under hösten 2024 då han genom retrograden återgår till Stenbocken under ett par månader). ⭐️

Pluto är en kollektiv planet, så hans inträde i Vattumannen berör främst de kollektiva, världsliga skeendena. Pluto i Vattumannen vill ha Revolution – förändring av förlegade maktstrukturer i samhället etc. Men det som nu händer i februari är att DE PERSONLIGA PLANETERNA Merkurius, Mars och Venus, i tur och ordning, kommer att gå in i Vattumannen och möta Pluto där på 0°. Detta för det hela ner till det personliga planet – att det INOM OSS aktiveras ett behov av Frigörelse och Förändring. En INRE Revolution! I Vattumannens tecken känner vi ett stort behov av att VARA DEN VI I SANNING ÄR. ⭐️

Samtidigt är KIRONS energi mycket stark nu. Idag 5/2 bildar SOLEN en exakt SEXTIL till Kiron och VENUS bildar en exakt KVADRATUR till densamme! Och nu är det så att Kiron under hela februari månad befinner sig mycket nära Månens Norra Nod. Så när Solen och Venus aspekterar Kiron, så aspekterar de samtidigt Norra Noden. Vad betyder då detta? ⭐️

KIRON I VÄDUREN handlar om de sårade delarna av Jaget. De där delarna av dig som inte känt sig fullständigt accepterade och älskade. När Kiron befinner sig i Väduren har vi en gyllene möjlighet att läka detta. Och när Norra Noden, som visar på Framtiden, är i konjunktion (möte) med Kiron, så får vi en fantastisk potential för djupgående läkning av sådant som vi kanske burit på ända sedan barndomen. ⭐️

Att Kiron och Norra Noden möts i Väduren händer INTE ofta. Förra gången det hände var 1969. Och, hör och häpna, så kommer det inte hända igen förrän år 2173 (!!) Alltså om 150 år … Universum vill uppenbarligen att vi alla ska LÄKAS nu! Vi bär alla på ett Inre Barn som behöver omfamnas oss älskas av oss själva, i första hand. När det Inre Barnet fortfarande känner smärta och rädsla, kan vi inte blomma ut helt och hållet och fullfölja vår Uppstigning. ⭐️

Kiron och Norra Noden följs åt på 16–17° Väduren under hela februari. Detta i kombination med den starka VATTUMAN-energin (Solen, Merkurius, Venus, Mars och Pluto) under februari, bäddar för ett potentiellt GENOMBROTT! Vi ska förverkliga Vattumannens Gyllene Tidsålder på Jorden – och vi kan inte låta gamla sår och begränsningar hålla oss tillbaka mer! Vi ska vara FRIA att utrycka och bejaka allt som vi ÄR! ⭐️

Merkurius möter alltså Pluto på 0° Vattumannen idag 5/2. Mars och Venus kommer att göra det nästa vecka. (Datumen finner du i Astrokalendern 2024.) Det är en intensiv process av inre frigörelse som vi nu går in i. ⭐️

Under hela februari månad pågår även den mycket vackra, magiska sextilen mellan Jupiter i Oxen och Saturnus i Fiskarna. Detta är en uppföljning till ”Betlehemsstjärnan” – konjunktionen mellan dessa båda planeter på 0° Vattumannen vid Vintersolståndet 2020. Den här aspekten hjälper oss att förverkliga våra drömmar. Så det är verkligen fint att den sammanfaller med den intensiva transformation som vi genomgår under februari. ⭐️

Näst på tur står en fantastisk NYMÅNE i Vattumannen nu på fredag den 9/2 – den är i stark KVADRATUR till Vattumannens styrare – Frihetsplaneten URANUS! En text om Nymånen finns i min blogg: www.lisaaurelius.com samt på youtube: https://www.youtube.com/@LisaAurelius⭐️

På Nymånedagens kväll 9/2 är det som vanligt DISTANSMEDITATION (utan kostnad). Vi tar emot ljuskoder och healing från Ljuset som vi alla är en del av och vi visualiserar Den Nya Jorden, en värld i kärlek och harmoni. Tryck på ”Kommer” på eventsidan, om du vill vara med: https://fb.me/e/3q187MIgk Alternativ länk, om ”Kommer-knappen” ej visas: https://www.facebook.com/events/243308082152584⭐️

PS. Mot slutet av månaden har vi flera fina händelser att se fram emot. Inte minst mötet mellan Venus och Mars den 22/2 och Fullmånen den 24:e. Men detta får vi återkomma till, längre fram. ⭐️

💚 Min Youtube-kanal: https://www.youtube.com/@LisaAurelius

💜 Gruppen ASTROKALENDERN där du kan ta del av mina astrologiska rapporter: https://www.facebook.com/groups/978885445919665

❤️ ASTROKALENDERN 2024: Nedsatt pris hos Paneter, Tarotshop och Vattumannen: https://www.paneter.se/astrokalendern-2024

🧡 Frakt: 29 kr. Tips! Om du köper en annan bok samtidigt, blir det fraktfritt (300 kr). Här kan du se mina övriga böcker (som alla finns hos ovan nämnda shoppar): http://lisaaurelius.com/bocker/

💖 Jag tar tacksamt emot donationer via swish: 0722294021