Blogg

NYMÅNE I TVILLINGARNA 6/6 – Ljuset ska komma från Norr!

När en viktig astrologisk händelse infaller på Sveriges nationaldag, kan man inte låta bli att se kopplingar till den gamla profetian: ”Ljuset ska komma från Norr”! De nordiska länderna har en viktig roll i övergången till Vattumannens Gyllene Tidsålder på Jorden. Kanske detta kommer att börja märkas mer framöver? ⭐️

Detta är MERKURIUS Nymåne, eftersom han är styraren över Tvillingarnas stjärntecken. Men man skulle även kunna kalla det för VENUS Nymåne – för hon infinner sig nämligen på SAMMA GRAD som Solen och Månen – de står alla tre på 16° Tvillingarna! ⭐️

Venus och Solen har sitt exakta möte några dagar före Nymånen (se Astrokalendern 2024: https://www.paneter.se/astrokalendern-2024 ), men de följs åt, tätt intill varandra, under flera dagar. Solen och Venus möts var 9:e månad och det innebär en expansion av Hjärtats energi – en kärleksdusch! ⭐️

Likväl så är det som sagt MERKURIUS Måne, och hans fokus är ”Det Mentala” – det som utspelar sig i ditt tänkande sinne. Men det optimala är ju att vi ska länka samman Hjärta och Hjärna, och detta vill Venus nu hjälpa till med! ⭐️

Sabiansymbolen för denna grad där Nymånen och Venus står, är en smula märklig. Den lyder i originaltext: ”The head of health dissolved into the head of mentality.” I min bok ”De sabianska symbolerna” har jag fritt översatt det med: ”Hälsans huvud omvandlas till tänkarens huvud. (Fysisk kraft övergår till mental kraft)”. Men vad BETYDER det?? – Kanske Venus vet? Hon har ju kommit till denna grad, just nu, av en speciell anledning? Jag frågar henne och ser vad hon säger: ⭐️

”Hälsa är det viktigaste ni har. När en människas kropp är stark, frisk och befriad från gifter, så är den en effektiv kanal för Det Gudomliga Ljuset. Därför har de mörka krafterna, de som vill förhindra Uppstigningen, gjort allt för att fördärva er kroppsliga hälsa. Ni har nu en stor uppgift i att, efter bästa förmåga, rena era kroppar så att ni kan härbärgera det kraftfulla Ljus som är på intåg. Ljuset kommer från Norr – genom er!” ⭐️

Tack för den klargörelsen, Venus! Men att Hälsans huvud ”löses upp” och blir Tänkandets huvud – kan du förklara närmare vad som menas med det? ⭐️

”Ni blir vilseledda genom det mentala. Ni bombarderas med sinnesintryck och lockelser i den mentala världen, på bekostnad av att vara närvarande i era kroppar, där det sanna livet och livskraften finns. Vägen tillbaka till Kraften och Ljuset går genom kroppen – ni behöver återvända till era kroppar och genom dem länka samman med Moder Jords kropp. Där den sanna kärleken och harmonin råder. Detta är återvändandet till Naturen – och det är bara på detta sätt som människan kan bli Hel igen. Och leva i harmoni. Även kallat Vattumannens Gyllene Tidsålder.” ⭐️

Tack för det! Och tack för att du Venus hjälper oss i denna process. Att hitta tillbaka till Hjärtats väg, när vi förlorat oss i Sinnet. Våra sinnen har ju blivit så hjärntvättade och programmerade under livets gång. Vi har glömt bort vad som är sant och verkligt. Men i Hjärtat vet vi. Alltid. ⭐️

Det här är i övrigt en Nymåne med vissa allvarsamma inslag. Den står i kvadratur till barske SATURNUS på 18° Fiskarna. Sabiansymbolen lyder: ”En mästare som instruerar sin elev.” Antagligen är det Saturnus själv som är Mästaren – han brukar populärt kallas ”Läromästraren”, för han vill alltid undervisa oss. Nu står han alltså i en utmanande kvadratur till ”Hälsans huvud omvandlas till Tänkandets huvud”. Kanske är det dags att tänka om? Att börja lyssna mer till våra kroppar? ⭐️

Tvillingarnas energi är mycket stark nu. Utöver Solen, Månen och Venus så har vi även Merkurius själv i tecknet – samt Jupiter som nyligen har gått in i Tvillingarna och blir kvar där i ett helt år framöver. Tvillingarna är en idéspruta – en aldrig sinande brunn att ösa ur. Och i Tvillingarna vill man uttrycka sig – dela sina inspirerande tankar med medmänniskorna och världen! ⭐️

Nymånens styrare MERKURIUS har nyligen varit i konjunktion med Jupiter och i trigon till Pluto. Så Merkurius är påfylld och taggad nu. Vid Nymånen står han på 6° Tvillingarna, med sabianen: ”En gammaldags brunn”. Merkurius vill också han uppmana oss att söka oss till det naturliga och enkla – ta en hink och pumpa upp ditt eget rena, friska vatten! ⭐️

Merkurius och Venus kommer att ha ett magiskt möte längre fram i månaden. (Se Astrokalendern 2024: https://www.paneter.se/astrokalendern-2024 ) Några dagar före Sommarsolståndet går de båda in i Kräftan – och möts där, på 0° Kräftan – Sommarsolståndspunkten!! Detta blir, om något, ett befrämjande av Livets Vatten! (Kräftan är i dess högre oktav Den Gudomliga Modern, och Kräftan är vattentecknet nummer 1.) Merkurius och Venus förbereder sig nu vid Nymånen inför detta kommande viktiga möte. Merkurius representerar Sinnet och Venus är Hjärtat – och att dessa båda kommer samman i denna magiska harmoni, bådar gott! ⭐️

JUPITER har nu hunnit till 2° Tvillingarna och börjar göra sig hemmastadd i tecknet. Han står i trigon till retrograda Pluto på 1° Vattumannen och är full av Kraft och Framtidshopp. Sabiansymbolen känner ni igen, om ni läst mina texter den senaste tiden: ”Tuileriträdgården”! – Den kända parken i Paris, med anor från 1500-talet, är på tapeten, nu igen!! (Det var här som Solen stod vid den senaste Fullmånen och som AC var vid den föregående Nymånen i Oxen. Det är också på denna grad som Merkurius möter Jupiter några dagar före Nymånen.) Så odla på – njut av den paradisiska grönskan som växer upp i ditt Hjärta, när du vårdar det på bästa sätt! ⭐️

Även URANUS är inne på samma tema. Han står nu på 24° Oxen, med sabiansymbolen: ”En stor, välskött allmän park”. Uranus är den ende som är kvar i Oxen nu. Han stannar där ett bra tag till och hjälper oss att förändra våra värderingar och ideal – hitta tillbaka till det naturliga, enkla och vackra som Oxens stjärntecken står för. Oxen styrs av Venus och kan konsten att njuta av livet, naturens skönhet. ⭐️

Uranus står vid Nymånen i exakt sextil till asteroiden VESTA på 24° Kräftan. Vesta representerar Livsgnistan i oss – den som vi ska göra allt för att hålla vid liv! Uranus står även i exakt opposition till asteroiden PALLAS ATHENA på 24° Skorpionen. Här kan vi snacka om ”Power”! Pallas Athena är krigargudinnan (Mars syster) som inte låter någon sätta sig på henne. När hon nu står mittemot Uranus och samtidigt i exakt trigon till Vesta i vattentecken så betyder det bara en sak, som kan stavas med tre bokstäver: ”LIV”! ⭐️

MARS är fortfarande kvar i Väduren i några dagar till. Han har avklarat sitt möte med Kiron och känner sig stärkt och helad. Vid Nymånen står Mars på 28° Väduren med sabianen: ”En himmelsk kör som sjunger”. Ja, det talar väl för sig självt? Mars är i harmoni nu. Det blir man när man konfronterat sina skuggsidor och förlöst mörkret och smärtan inom sig. Om några dagar lämnar Mars sitt hem Väduren för den här gången (se Astrokalendern 2024: https://www.paneter.se/astrokalendern-2024 ) och slår följe med Uranus i Oxens paradisträdgård. ⭐️

Efter att länge ha stått på 14° Väduren–Vågen har NODERNA nu, i sin bakåtrörelse, nått den fjortonde graden (alltså står de på 13° av de respektive tecknen). NORRA NODEN är viktig, eftersom den utvisar vad det är vi ska utveckla och röra oss emot. Sabiansymbolen för Norra Noden, 13° Väduren, lyder: ”En orm som ringlar nära en man och en kvinna.” ⭐️

Man tänker ju här osökt på Adam och Eva i paradiset. Vad vill ormen? Ormen är bland annat en symbol för hälsa, kunskap och kundalini. Jag känner att ormen är på vår sida – den vill inte lura oss den här gången. Tvärtom, så vill den att vi ska bejaka Livet i oss, så mycket vi bara kan! Ett sätt att göra detta är att äta äpplen. Och allt annat som naturen bjuder på, i dess naturliga form. ⭐️

SÖDRA NODEN representerar det som vi lämnar bakom oss, befriar oss ifrån. Sabiansymbolen för 13° Vågen lyder: ”En middagssiesta”. Att vila är förvisso bra, men jag känner att det här vill symbolisera något annat, nämligen TRÖTTHETEN. När vi bejakar Livet i oss och blir allt friskare – så kommer vi inte längre att känna oss trötta och håglösa. Våra kroppar och själar kommer att spritta av liv och lust! Det är dit vi är på väg. ⭐️

ASCENDENTEN för Nymånen är 5° Vågen – den grad där Månförmörkelsen inföll i slutet av mars. (Den graden har f.ö. jag själv min Pluto på.) Sabiansymbolen lyder: ”The ideals of a man abundantly crystallised.” En man ser sina drömmar och visioner ta form i den fysiska verkligheten. Där är vi nu. Efter allt vi genomgått och transformerat under denna intensiva vår och försommar – kan vi i allt högre grad manifestera från Hjärtat – ett liv som besannar våra vackraste drömmar. ⭐️

DISTANSMEDITATION (utan kostnad) på Nymånedagens kväll. Vi tar emot ljuskoder och healing från Ljuset som vi alla är en del av, och vi visualiserar Det Nya Paradiset som ska ta form på Jorden. Tryck på ”Kommer” på eventsidan, om du vill vara med: https://www.facebook.com/events/975662787168977/⭐️

💛 Min blogg: www.lisaaurelius.com

💚 Min Youtube-kanal: https://www.youtube.com/@LisaAurelius

💜 Gruppen ASTROKALENDERN där du kan ta del av mina astrologiska rapporter: https://www.facebook.com/groups/978885445919665

❤️ ASTROKALENDERN 2024: 💥OBS! Boken innehåller över 100 sidor astrologi (utöver kalenderdelen) och kostar nu bara 50 kr.💥 (Ord. pris 308 kr.) https://www.paneter.se/astrokalendern-2024

📕 LÄSTIPS i Astrokalendern: ”Nymåne i Tvillingarna” sid. 28.

🧡 Jag tar tacksamt emot donationer via swish: 0722294021