Blogg

4/6 – VACKRA PLANETMÖTEN!

Har du känt dig ovanligt kärleksfull och passionerad de senaste dagarna? Det kan bero på att SOLEN och VENUS har ”dansat tillsammans” – sedan i lördags har de befunnit sig på samma grad. Först var de på 11° Tvillingarna tillsammans, sedan på 12° och under natten och morgonen idag, den 4/6, är de tillsammans på 13° Tvillingarna – för att i eftermiddag ha sitt exakta möte på 14° Tvillingarna. De fortsätter sedan att följas åt fram till Nymånen på torsdag, på 16° Tvillingarna. Så om du har något på dessa grader i ditt födelsehoroskop, är du extra berörd av detta. ⭐️

I eftermiddag kl 17:33 sker den exakta konjunktionen mellan Venus och Solen på 14°30’ Tvillingarna. Solen och Venus möts var 9:e månad och det ger en expansion av våra hjärtchakran. Solen är livskraften och Venus är planeten för kärlek, skönhet, njutning, överflöd. Venus visar oss vad vi längtar efter, vad vi behöver och vill ha. ⭐️

Men inte nog med det – vi har ytterligare ett planetmöte som blir exakt just idag, 4 juni! MERKURIUS har sitt årliga möte med JUPITER på 2° Tvillingarna. Merkurius är Medvetandets planet, styraren över Tvillingarna, och Jupiter är planeten för lycka, expansion, tillväxt. I Tvillingarnas tecken handlar det om vidgade vyer och ökad uttrycksförmåga – särskilt som de samtidigt står i en stark trigon till Pluto i Vattumannen! Var FRI – ta bladet från munnen och UTTRYCK DIG! ⭐️

Att så mycket utspelar sig i Tvillingarnas tecken på en gång, ger förstås en enorm boost av Tvilling-energi: Nyfikenhet, upptäckarlusta – en ivrig energi! Tvillingen är social och utåtriktad – så du vill säkert inte dra dig undan från världen just nu? Venus och Solen ger en längtan efter närhet, och Merkurius och Jupiter vill ha kommunikation och umgänge. Vi ska även ta en titt på sabiansymbolerna för dessa planetmöten och se vad de säger. ⭐️

Venus och Solens sabian lyder: ”Två holländska barn som pratar med varandra”. Merkurius och Jupiters sabian är: ”Tuileriträdgården”. De holländska barnen kan representera Samförstånd – de talar samma språk. Och de är BARN, så de är okonstlade och äkta i sin kommunikation. Tuileriträdgården är en känd park i Paris som figurerat ett flertal gånger i de astrologiska skeendena under maj/juni – med start vid Nymånen i Oxen, då Ascendenten var på denna grad. Det handlar om naturens skönhet – att finna den harmoni som råder i den vackra naturen och integrera den i sig själv. ⭐️

I det ögonblicket då Merkurius och Jupiter möts (kl.12:23) står Ascendenten på 11° Jungfrun – där asteroiden JUNO nu befinner sig. Juno är kopplad till äktenskap och själsrelationer. Sabiansymbolen för denna grad lyder: ”En brud med slöjan bortryckt”. Om du känner igen detta, så kan det bero på att Juno har varit här tidigare i år. Hon har nämligen gått retrograd. Nu passerar hon graden för tredje och sista gången – i framåtrörelse. Utan slöja. Vad ska man med slöja till? Bättre att visa sig som man ÄR – visa ditt rätta ansikte! För det är vackert … ⭐️

Om två dagar är det Nymåne. En text om denna finns i bloggen, på facebook och på Youtube. Den har rubriken: ”Nymåne i Tvillingarna 6/6 – Ljuset ska komma från Norr!” ⭐️

DISTANSMEDITATION (utan kostnad) på Nymånedagens kväll. Vi tar emot ljuskoder och healing från Ljuset som vi alla är en del av, och vi visualiserar Det Nya Paradiset som ska ta form på Jorden. Tryck på ”Kommer” på eventsidan, om du vill vara med: https://www.facebook.com/events/975662787168977/⭐️

💛 Min blogg: www.lisaaurelius.com

💚 Min Youtube-kanal: https://www.youtube.com/@LisaAurelius

💜 Gruppen ASTROKALENDERN där du kan ta del av mina astrologiska rapporter: https://www.facebook.com/groups/978885445919665

❤️ ASTROKALENDERN 2024: OBS! Boken innehåller över 100 sidor astrologi (utöver kalenderdelen) och kostar nu bara 50 kr. (Ord. pris 308 kr.) https://www.paneter.se/astrokalendern-2024

📕 LÄSTIPS i Astrokalendern: ”Veckans text” för vecka 23, ”Nymåne i Tvillingarna” sid. 28.

🧡 Jag tar tacksamt emot donationer via swish: 0722294021