Blogg

FULLMÅNE I STENBOCKEN 22/6 – ”Ljuset ska komma från Norr” – och det gör det!!

Denna Fullmåne är speciell. Dels så är det den första Fullmånen av TVÅ i Stenbockens stjärntecken, och så infaller den på självaste midsommarnatten – tidigt på midsommardagens morgon. ⭐️

Fullmånen infaller på 1° Stenbocken, med Solen mittemot på 1° Kräftan. Solen har alltså precis genomgått Sommarsolståndet på 0° Kräftan. – Den största Ljusportalen på året blir därmed förstärkt av en Fullmåne! Utöver Solen har vi även Merkurius och Venus i Kräftan. En moderlig, hjärtlig värme sprider sig. Hjärtats Ljus. ⭐️

STENBOCKEN handlar mycket om det jordiska, det vi skapar och uppnår i livet. Vid Fullmånen i Stenbocken (vilken alltid infaller under juni–juli, då Solen är i Kräftan) uppmanas vi att utvärdera de mål som vi satte i början av året, vid NYMÅNEN i Stenbocken. Har du kommit dit du önskade, eller behöver du justera färdriktningen? ⭐️

Sabiansymbolen för MÅNEN, 1° Stenbocken, är en smula dramatisk: ”Tre målade glasfönster, varav ett har blivit förstört vid en bombattack.” Det låter som att det har varit ett tufft och prövande år, för många av oss? Men bombattacken är över nu. Och vi har två vackra fönster kvar. Det tredje kommer vi också att kunna laga. Allt kommer att bli vackert igen – kanske vackrare än tidigare? När något gammalt ska ersättas av något nytt, har vi ju möjlighet att välja precis hur vi vill ha det. ⭐️

Sabiansymbolen för SOLEN, 1° Kräftan, är ganska märklig: ”En man som är upphängd över en vidsträckt plan yta.” Varför hänger han där? Är det en avrättning? Jag skulle inte tro det. Jag tror att han vill ha utsikt. Som när Emil i Lönneberga hissade upp sin lillasyster i flaggstången så att hon såg ända till Mariannelund. Vi behöver alla SE. Världen är större än vi tror – våga vidga dina vyer! ⭐️

Vid Fullmånen har vi en exakt sextil mellan MERKURIUS på 9° Kräftan och MARS på 9° Oxen. MERKURIUS är på gott humör – han har nyligen (17/6) haft ett möte med Venus på 0° Kräftan – Sommarsolstånds-punkten – och uppfyllt sig med vitt kärleksljus. Hans sabiansymbol lyder: ”En stor diamant som inte är färdigslipad”. ⭐️

”Nej, men jag jobbar på det”, säger Merkurius. ”Och en diamant är alltid en diamant, inte sant?”. Merkurius representerar vårt mänskliga medvetande. Det som har oändliga möjligheter att bli alltmer strålande och briljant, i takt med att vi befriar oss från blockeringar, rädslor och tvivel. Våga uttrycka dig! Och gör det från Hjärtat! Merkurius i Kräftan är noga med att det vi säger ska vara kopplat till Hjärtat – sann och djup intelligens kommer inte enbart från Hjärnan … ⭐️

Sabiansymbolen för MARS, 9° Oxen, är: ”En sjuksköterska från Röda Korset”. Här har vi värme och medkänsla – någon som vill hjälpa de som är i nöd. OXEN styrs av Venus, så i Oxen är inte Mars särskilt ”macho”. Han har en dragning till det vackra och njutbara – Venus domäner. Och när Mars nu står i en exakt sextil till Merkurius i KRÄFTAN – också ett feminint tecken, som styrs av Månen – blir det en betydligt mjukare energi än vanligt. ⭐️

URANUS har nyligen bytt grad – han står nu på 25° Oxen – en grad där han inte har befunnit sig på 84 år, så de flesta av oss har inte upplevt det under denna livstid. Sabiansymbolen lyder: ”En spanjor som sjunger serenad för sin senorita”. En romantisk Uranus, med andra ord! En som OCKSÅ är inriktad på det vackra och sköna, och som sjunger lovsånger till Kärleken. Uranus är Uppvaknandets planet – så när HAN står på en viss grad, ger han verkligen Liv åt den graden … ⭐️

PLUTO vill utmana – han står i en 150°-aspekt, så kallad kvinkuns, till Solen. Pluto är nu retrograd, på väg tillbaka mot Stenbocken en sista gång. Nu står han på 1° Vattumannen med sabianen: ”Ett oväntat åskväder”. Detta är en laddad Pluto. Vi vet aldrig var vi har honom … Pluto är Själsplaneten och han vill alltid att vi ska gå på djupet. Om du inte är rädd för att möta dina egna känslor, blir livet inte längre hotfullt eller skrämmande. Du är trygg. ⭐️

VENUS får vi inte glömma – hon står snett mittemot Fullmånen, fortfarande ganska nära Solen. Venus står vid Fullmånen på 5° Kräftan och hennes sabiansymbol lyder: ”Vilda fåglar klär sina bon med fjädrar.” Det är VI, det! Vi bygger bo åt oss själva. Ett ständigt pågående projekt, så länge vi befinner oss på denna planet. ”Som man bäddar får man ligga”. Se till att det blir mjukt och varmt. ⭐️

NEPTUNUS står nu, under flera månaders tid, på zodiakens allra sista grad, 29° Fiskarna. Det betyder att Neptunus bildar en T-kvadratur till denna Fullmåne, det vill säga Solen och Månen. Neptunus vill utmana oss att Se igenom illusionerna! Tillåt dig att drömma, men låt dig inte vilseledas eller duperas. Du VET i Hjärtat vad som är sant och verkligt för dig. Och det är DET som du ska rätta dig efter. ⭐️

Neptunus är även i sextil till Pluto (under lång tid) och nu i exakt opposition till BLACK MOON LILITH på 29° Jungfrun. Sabiansymbolen för Lilith lyder: ”Ett falskt alarm som inte får någon uppmärksamhet av räddningstjänsten.” Detta talar för just detta: TRO INTE PÅ ALLT DU HÖR. Även om sirenerna tjuter så det skriker i öronen. Ditt Hjärta vet om det är på riktigt. Det är dit du behöver vända din uppmärksamhet. Då blir du tryggt vägledd. Lita på det. ⭐️

Slutligen får jag inte glömma SATURNUS – som ju är styraren över Stenbocken och därmed över denna Fullmåne. Vad vill Saturnus förmedla på graden 19° Fiskarna där han nu står? Jo att: ”Ett bord är dukat för kvällsmåltiden.” Så trevligt! Barske Saturnus som så ofta ger oss prövningar och svårigheter, visar sin varma, generösa sida och bjuder oss alla på en mysig middag i sitt hem. Tänk – på midsommarnatten kan verkligen vad som helst hända! ⭐️

DISTANSMEDITATION (utan kostnad) på Fullmåne-dagens kväll. Vi tar emot ljuskoder och healing från Ljuset som vi alla är en del av, och vi visualiserar Den nya Jorden, en värld i kärlek och harmoni. Tryck på ”Kommer” på eventsidan, om du vill vara med: https://www.facebook.com/events/2093905594327385⭐️

💛 Min blogg: www.lisaaurelius.com

💚 Min Youtube-kanal: https://www.youtube.com/@LisaAurelius

💜 Gruppen ASTROKALENDERN där du kan ta del av mina astrologiska rapporter: https://www.facebook.com/groups/978885445919665

❤️ ASTROKALENDERN 2024: OBS! Boken innehåller över 100 sidor astrologi (utöver kalenderdelen) och kostar nu bara 50 kr. (Ord. pris 308 kr.) https://www.paneter.se/astrokalendern-2024

📕 LÄSTIPS i Astrokalendern: ”Fullmåne i Stenbocken” sid. 43.

🧡 Jag tar tacksamt emot donationer via swish: 0722294021