Blogg

NYMÅNE I KRÄFTAN 6/7 – En middagsbjudning som heter duga!

Denna Nymåne är mycket speciell. Solen och Månen möts på 14° Kräftan – vilket är precis vid fixstjärnan Sirius, som är den ljusstarkaste stjärnan på norra halvklotet. Att ”Ljuset ska komma från Norr” har varit ett återkommande tema under den senaste tiden. Och nu manifesteras det för oss på detta tydliga sätt! ⭐️

Vad som också är mycket speciellt är att vi under denna period har TVÅ Fullmånar i rad i Stenbockens stjärntecken. (Den första inföll på 1° Stenbocken i samband med Sommarsolståndet och den andra, som då blir en s.k Blåmåne, infaller på Stenbockens sista grad den 21/7.) Så denna Nymåne i Kräftan, vid Sirius, infaller mittemellan de båda Fullmånarna i Stenbocken. ⭐️

Axeln Kräftan–Stenbocken ligger således i starkt fokus under denna period (juni–juli). Det handlar mycket om TRYGGHET – Kräftan behöver känna INRE, känslomässig trygghet för att våga slänga av sig sitt skal och visa sig naken och sårbar. Stenbocken vill skapa YTTRE trygghet, genom att ordna sin tillvaro på bästa sätt. ⭐️

Kräftan handlar mycket om NÄRING, att uppfylla våra behov. Detta symboliseras fint av sabiansymbolen för den grad där Nymånen infaller, 14° Kräftan: ”En grupp människor som har frossat i god mat”. Inte för att det är hälsosamt att överäta, men symboliken vill visa att här finns ett överflöd – vi FÅR all näring vi behöver, och mer därtill! Vi är omhändertagna av Livet, av Universum. Livet är rikt och tryggt. ⭐️

Stenbockens styrare SATURNUS har nu inlett sin långa retrogradperiod (se Astrokalendern 2024 som nu kan köpas för 50 kr: https://www.paneter.se/astrokalendern-2024 ), vilket gör att han rör sig långsammare än vanligt och blir kvar länge på samma grad. Han är därför fortfarande kvar på 19° Fiskarna, med sabiansymbolen: ”Ett bord är dukat för kvällsmåltiden”. Ser ni!? Hur fint allt hänger samman! Det är Saturnus som har bjudit människorna på den goda maten! Saturnus brukar ju mest förknippas med restriktioner och begränsningar – MEN han har även en generös sida – och den visar han nu! Saturnus är Karmaplaneten: ”Som man sår får man skörda”. Och nu får vi vår belöning för alla våra ansträngningar, det arbete som vi utfört med oss själva på vår andliga utvecklingsresa. Välkommen till Skördefesten! ⭐️

Nåväl, det är förvisso Nymåne och inte Fullmåne. Nymåne är tid för SÅDD, Fullmåne är tid för skörd. Så sätt nu vid Nymånen tydliga INTENTIONER för vad du vill ha vid det där stundande middagsbordet som håller på att dukas upp framför dig. Blåmånen i Stenbocken den 21/7 kommer att bli en stor fest. Det blir steg 2 av den tvåstegsraket som sattes i verket vid den första Fullmånen i Stenbocken vid Sommarsolståndet. Vad vill ditt Hjärta helst bli bjuden på? Hur ser din läckraste favoritmåltid ut? Vad njuter du mest av? Välj och vraka på Livets smörgåsbord – det är skräddarsytt just för DIG! Du har levt så länge på den här planeten och strävat så hårt mot dina drömmars mål. Nu är det dags att börja njuta av belöningarna! ⭐️

Kärleksplaneten VENUS är stark vid denna Nymåne; hon är fortfarande kvar i Kräftan, nu på 22°, där hon bildar starka aspekter till ett flertal planeter. Till att börja med så är hon i sextil till sin älskade MARS på 19° Oxen. Han är i sin tur i en på graden exakt sextil till JUNO – asteroiden för själsrelationer, som står på 19° Jungfrun – och för Venus del blir det då en SEXTIL till Juno. Mars står även i en på graden exakt sextil till den omnämnde SATURNUS på 19° Fiskarna – och Venus står då i TRIGON till Saturnus. Han som bjuder på middag! Så nu får han Mars och Venus som gäster vid bordet som dignar av läckerheter! ⭐️

Mars närmar sig också en konjunktion med URANUS på 25° Oxen. (Se Astrokalendern 2024: https://www.paneter.se/astrokalendern-2024 ) Venus står redan i sextil till densamme. Uranus är framtidsplaneten som vill skapa förändring och genombrott. Hans sabiansymbol för 25° Oxen (graden där han nu stått under tre veckors tid, men faktiskt kommer att lämna 7/7, dagen efter Nymånen) lyder: ”En spanjor som sjunger serenad för sin senorita”. Så vi får även romantisk musik till middagsbjudningen! ⭐️

Men det slutar inte här – vi har ytterligare två gäster som står på exakt 19° (och därmed i exakt aspekt till Mars, Saturnus och Juno) och en som nääääääästan gör det: En av dem är asteroiden PALLAS ATHENA, Mars krigarsyster. Hon står på 19° Skorpionen och vill självklart vara med vid bjudningen. Hon har ju redan slagit sig ner vid bordet – mittemot Mars på 19° Oxen. De utbyter intensiva blickar över bordet. ⭐️

Sedan har vi asteroiden PSYCHE, som har placerat sin stol på 19° Vattumannen. Psyche är Eros älskarinna, hon som gjorde allt för att få vara tillsammans med sin älskade, därför att hon med honom fick uppleva den ultimata kärleken. Nu har hon lyckats! Han sitter faktiskt mittemot henne vid bordet på 18°58’ Lejonet!! Ja, han sitter lite snett på stolen med ena skinkan, men om han rätar upp sig så sitter han snart prydligt mittför henne på 19°. ”Skål!” ⭐️

Venus står dock även i en utmanande kvadratur till KIRON på 23° Väduren. Det är därför hon skruvar på sig och ser lite blek ut emellanåt, där hon sitter – trots närheten till sin älskade Mars. Kiron gör henne osäker. Ja, det är ju hans uppgift. Kiron i Väduren handlar om att blottlägga våra ”sår” som är kopplade till Jaget, vår självuppfattning. Nu sitter Venus där och oroar sig över att hon kanske inte duger. ”Kan han verkligen älska mig precis som jag är? Är detta inte för bra för att vara sant?” ⭐️

Att JUNO står i exakt opposition till SATURNUS vittnar om att det är ALLVAR med relationer nu. Det är dags att ta våra relationer till nästa nivå. Juno styr själsrelationer – Den Nya Tidens relationer. Dessa skiljer sig avsevärt från relationerna i ”den gamla världen”. I Den Nya Tiden har vi befriat oss från gammalt bagage och karma, befriat oss ifrån inbillade begränsningar av alla de slag, och kan tack vare detta ge oss hän och uppleva SANN KÄRLEK. ⭐️

BLACK MOON LILITH handlar om våra skuggsidor, det vi ännu inte kunnat se, bejaka eller släppa fram. Lilith rör sig långsamt och befinner sig i samma stjärntecken i ungefär 9 månader. Men nyligen har hon bytt tecken och står nu på 0° VÅGEN, det tecken där även Södra Noden befinner sig under hela detta år. Vi jobbar ju nu, under en 18-månadersperiod, med axeln Väduren-Vågen – ”Jaget i relationer”. ⭐️

Södra Noden visar vad vi behöver lämna bakom oss. Vågens stjärntecken handlar om relations-teman. Black Moon Lilith och Södra Noden kommer framöver att samarbeta för att hjälpa oss att släppa taget om destruktiva mönster i relationer. Black Moon Lilith gick in i Vågen 29/6 – samma dag som sextilen mellan Venus och Mars var EXAKT, vilket talar för att det här kommer att gå bra! Venus stod då, hör och häpna, på 14° Kräftan, den grad där Nymånen nu infaller!! Så hon förberedde alltsammans då, när hon hade den exakta sextilen till Mars, samtidigt som Lilith skred över till 00°00’ Vågen! ⭐️

Och nu sitter de här, de lyckliga tu, på Nymåne-dagen och skålar för sin ljusa framtid. Lilith höjer också sitt glas, där hon står lite avsides. Hon står ju fortfarande på 0° Vågen – och nollpunkten talar för OÄNDLIGA MÖJLIGHETER. Nu är det Oändliga Möjligheter till Befrielse, som gäller! Befrielse från gamla rädslor och blockeringar, så att vi kan skapa något ljust, vackert och oändligt glädjerikt åt oss själva och varandra. Skål för det! ⭐️

MÅNENS NODER är faktiskt i högsta grad inblandade i denna Nymåne. De står nu på 10° Väduren–Vågen, vilket betyder att de är i T-KVADRATUR till Nymånen på 14° Kräftan. ”Och det säger du först nu?!” Folket vid middagsbordet tittar förnärmat på mig. ”Ja, men jag ville inte störa er i middagen”, försöker jag. ”Och det är ju faktiskt fyra graders orb, det är ingen exakt aspekt. Men visst, visst – det ÄR viktigt när Noderna är inblandade – de pekar ju på vår livsresa. Förlåter ni mig om ni nu får veta sabiansymbolerna?” ⭐️

Sabiansymbolen för Norra Noden, 10° Väduren: ”Landets president”. Och Södra Noden, 10° Vågen: ”En professor som kikar över kanten på sina glasögon”. Norra Noden visar vad vi ska utveckla: Vi ska utveckla ett starkt ledarskap – det är VI som styr vårt liv, vi har den självsäkra makten över vår egen Lycka. Vi ska lämna bakom oss professorn som sitter vid Södra Noden och granskar allt med kritisk blick. Han är ständigt ute efter att hitta fel, han korrekturläser våra livsmanus och bara VILL uppleva brister och tillkortakommanden. Så skit i honom – nu galopperar vi i full fart mot Norra Noden där vi har vår POWER – vi är presidenter över vårt Nya Land som öppnar sig för oss NUUUUU … Glad Nymåne!! ⭐️

Oj oj – nu är det en till som är lite förargad på mig: Moder Jord-gudinnan CERES sitter precis mittemot Nymånen, på 14° Stenbocken. Hon satte sig i denna exakta position för att bli SEDD – ändå missade jag henne, ändå fick hon hamna allra sist i texten. ”Ja, men det kanske är just därför – man sparar det bästa till sist?” Ceres representerar som sagt MODER JORD och det är henne som vi ALDRIG FÅR GLÖMMA, eftersom det är hon som bär Nyckeln till Uppstigningen! Det är genom att återknyta till Naturen som vi går in i Den Nya Tiden och blir Den Nya Människan i gudomlig förening med Alltet! Och nu står hon här, exakt mittemot den ljusstrålande Sirius-Nymånen. Ett tecken i tiden! Ljuset från Norr är på god väg att födas nu. Och manifestera sig på Jorden genom OSS. ⭐️

(PS. Jag kunde ha berättat om att Merkurius står på 5° Lejonet mittemot Pluto på 1° Vattumannen och att Black Moon Lilith på 0° Vågen är i trigon till Pluto, och att Jupiter står på 9° Tvillingarna vid Aldebaran i aspekter till Noderna på 10° – men texten hade blivit för lång då!!) 😃⭐️

DISTANSMEDITATION (utan kostnad) på Nymånedagens kväll. Vi tar emot ljuskoder och healing från Ljuset som vi alla är en del av, och vi visualiserar Den Nya Jorden, en värld i kärlek och harmoni. Tryck på ”Kommer” på eventsidan, om du vill vara med: https://www.facebook.com/events/1194445788173864⭐️

💛 Min blogg: www.lisaaurelius.com

💚 Min Youtube-kanal: https://www.youtube.com/@LisaAurelius

💜 Gruppen ASTROKALENDERN där du kan ta del av mina astrologiska rapporter: https://www.facebook.com/groups/978885445919665

❤️ ASTROKALENDERN 2024: 💥 Nu endast 50 kr 💥(ord. pris 308 kr) OBS! Halva boken är en astrologibok med kapitel om planeterna, stjärntecknen m.m: https://www.paneter.se/astrokalendern-2024

📕 LÄSTIPS i Astrokalendern: ”Nymåne i Kräftan” sid. 28.

🧡 Jag tar tacksamt emot donationer via swish: 0722294021